1l must rosu (am incercat si cu must alb, dar nu iese la fel de buna);- 4 linguri cu varf de amidon alimentar din porumb;- 3-4 linguri de zahar (in functie de dulceata mustului);- 1 plic zahar vanilat -optional (eu nu pun pentru ca mi se pare suficient de aromat mustul).
Se face asa:
Prepararea este foarte simpla si rapida. Dizolvam amidonul cu putin must rece, iar restul de must il punem impreuna cu zaharul la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul dizolvat si amestecam pana incepe sa se ingroase, apoi lasam sa fiarba aproximativ 2 minute. La inceput isi va schimba culoarea (va capata o tenta rozalie), dar pe masura ce se ingroasa isi va reveni. De asemenea, in functie de tipul de must pe care il aveti, puteti obtine o budinca mai inchisa la culoare sau mai deschisa.Dupa ce am oprit focul lasam sa se mai racoreasca putin, dar trebuie sa avem grija sa amestecam din cand in cand pentru a nu prinde crusta. Dupa ce s-a mai racorit, turnam budinca in boluri, pahare sau forme speciale pentru budinca si dam la rece pentru cateva ore.Se poate servi direct din forme sau se pot scufunda formele putin in apa fierbinte si apoi se rastoarna budinca.Sa aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu